Reglementen van het schaatsmanager spel WCSC voor het seizoen 2023/2024.

ENGLISH
English

NEDERLANDS
Nederlands

 

 • Deelname aan dit spel is gratis, er wordt niet met echt geld gespeeld. De 1e prijs is eeuwige roem en eer.
  Ieder mag met één team meedoen, het liefst onder eigen echte naam.


 • Elke speler kiest één schaatser per afstand:
  500m Heren, 1000m Heren, 1500m Heren, 5km/10km Heren,
  500m Dames, 1000m Dames, 1500 Dames en 3km/5km Dames
  .
  De schaatser verdient alleen punten voor de coach op de afstand waarop de schaatser is ingeschreven in het team.


 • Andere onderdelen zoals de teamachtervolging of Mass start tellen voor het spel niet mee. De 8 schaatsers (4 sprinters & 4 allrounders) vertegenwoordigen uw team.
  Indien een wedstrijd geheel of gedeeltelijk wordt geannuleerd of anderszins geen doorgang vindt tellen alleen de geschaatste afstanden.
   
 • Men is verplicht voor elke afstand 1 schaatser te kopen. U heeft een budget van 30 miljoen €$, dit is vrij te besteden aan 8 schaatsers.

 • Gedurende het seizoen zijn er een aantal momenten waar het team gewijzigd kan worden

 • Officiële ISU resultaten/punten gelden, latere diskwalificatie i.v.m. doping bijvoorbeeld wordt in de WCSC uitslag verwerkt.

 • Elke schaatser heeft een waarde, uitgedrukt in €$. Deze waarde is gebaseerd op zijn/haar prestaties in het vorige seizoen (of evt. eerdere seizoenen of het PR). Hoe de transferwaarde van de schaatsers is bepaald wordt hier uitgelegd.
  De waarde van een schaatser wijzigt niet gedurende het seizoen.
  Echter in zeer uitzonderlijke gevallen (naar beoordeling van het organisatiecommitee) kan een waarde worden gewijzigd als een schaatser veruit boven verwachting presteert. Zo'n waardewijziging van een schaatser gaat dan in tijdens wijzigen van het hele team. Wordt het team niet gewijzigigd dan houdt de schaatser de oude (lage) waarde.

  De waarden voor alle schaatsers(M/V) zijn, voor elke afstand, zijn te vinden in de skaterslist. Minimum waarde van eeen schaatser is 1.000.000 $€, maximum 6.000.000
 • De volgende wedstrijden tellen mee: de Worldcup wedstrijden (ook in de B groep) en de WK's (alles zonder team pursuit of mass start). Alles volgens de ISU Worldcup puntentelling. Wordt een afstand in een World Cup weekend 2x gereden dan gelden halve ISU punten. Tijdens de WK's en Olympische Spelen zijn het dubbele aantal punten te verdienen tov WorldCups:

  * afstand 1 x in een WC: max 60 per race
  * afstand 2 x in een WC: max 30 per race (ISU punten gehalveerd)), dit zijn vaak 500 m's
  * afstand 1 x bij WK afstanden of OS: max 120 per race (dezelfde punten als bij WC A groep, dubbel)
  * afstand 2 x bij WKA of OS: max 60 (omdat zowel 3/5als of 5/10 wordt gereden)
  * WK sprint en Allround: zoals bij WKafstanden: max 60 bij 500,1000 en lange afstanden omdat die 2 x zijn, 1500 max 120 omdat deze 1 x is. 500m allround telt niet mee.
 • Winnaar is degene die aan het eind van het seizoen het hoogste aantal punten heeft. Deze ontvangt als beloning de virtuele 'professor Nils Lid Hjort award'. Deze 'award' behelst in feite eeuwige roem en glorie, geldprijzen worden er niet uitgekeerd. Er zijn verder ook nog andere eervolle vermeldingen te verdienen.
 • De teamsamenstellingen van alle coaches worden geheim gehouden tot na sluiting van de inschrijvingstermijn of transfermoment.
 • Als U een schaatser in uw team wilt opstellen, die niet in onze lijsten voorkomt, gaarne contact met ons opnemen.

Inschrijven

 • Inschrijving van de coaches met hun team en transfereren van de schaatsers is mogelijk met de SUBSCRIBE pagina. De (eerste) inschrijving dient verzonden te worden vóór
  Vrijdag 10 November 2022 02:30 uur (in de ochtend!).
 • Na inschrijven of transfereren volgt een bevestigingsmail. Het is de eigen verantwoordelijkheid van de spelers om er zeker van te zijn dat hun inschrijving of transfer ontvangen is. Als U niet snel of voor het verstrijken van deadline een bevestiging heeft ontvangen, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met de organisatie.

Transfermomenten

 • Zie voor een overzicht van WCSC evenementen en deadlines de kalender.

Arbitrage

 • Correspondentie omtrent de berekening van de scores en de uitslagen loopt via Carool en Kees
  De ISU worldcuppunten zijn leidend in de berekening.

 • In geval van twijfel over de regulering dan beslist het organisatiecomité (Paul Hanlin Jr., Carool van Kesteren, Kees de Vroege, Yvonne Meijer en Tom Nieuwenstein) over de zaak.
 • De organisatie kan bereikt worden via: wcsc'at'wcsc.nl